Over mij

Hi,

Welkom! Leuk dat jij een kijkje komt nemen.

Jarka Lisanne is de naam die mijn ouders mij hebben gegeven. Altijd dacht ik, waarom zo´n ingewikkelde en bijzondere naam. Ik vond er wat van en wilde maar al te graag mijn tweede naam Lisanne gebruiken, dat vond ik ¨normaler¨. Inmiddels ben ik dankbaar voor deze toch wel unieke naam, Jarka (betekenis van deze Slavische naam; voorjaar, sterk en woest). Die acceptatie kwam op het moment dat ik mezelf accepteerde zoals ik werkelijk ben. Uniek. Net zoals JIJ!

Als kind

Ben ik opgegroeid in Dalen (Drenthe). Samen met mijn moeder en 12 jaar oudere zus. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 2,5 jaar was. Dat was in die tijd nog erg uniek. Op bewust niveau heb ik daar destijds weinig van meegekregen. Op onbewust niveau natuurlijk wel en ongemerkt ga je als kind een bepaalde rol innemen. Vanzelfsprekend ontbrak een stabiele basis. Om het weekend was ik bij mijn vader. Als kind was ik verlegen en angstig. Tegelijkertijd was ik ook een spring in het veld en ¨altijd vrolijk¨. Turnen, dansen en lol hebben met vriendinnen, dat was wat ik het liefste deed. 

Als kind voelde ik veel, dat maakte me soms angstig. De omgeving waar ik in opgroeide deed het al gauw af met ¨je hebt een rijke fantasie¨. Wanneer je continu een bevestiging krijgt dat wat je ervaart niet bestaat of raar is, doet dat iets met je zelfvertrouwen. Ongeacht dat mijn ouders hebben gedaan wat zij konden, vanuit alle liefde die zij konden geven heb ik niet altijd onbezorgd kind kunnen zijn.

Als puber

Was ik destructief, beΓ―nvloedbaar en wilde er graag bij horen. Ik heb flink geΓ«xperimenteerd. De lesstof op school vond ik saai, ik begreep niet het nut van alles wat we daar leerden. Alles wat er om me heen gebeurde vond ik veel interessanter. Ik heb mijn mavo diploma met de hakken over de sloot gehaald en later MBO Toerisme afgerond. Waarom toerisme? Omdat ik toen al die vrijheidsdrang voelde en het liefste wilde reizen. Na jarenlang in de schoolbanken te hebben gezeten vond ik het hoog tijd om te gaan werken. Zelf geld verdienen, bezig zijn i.p.v. stilzitten. Verder leren door te doen!

Jong volwassene

Na ca 3 jaar fulltime in de supermarkt te hebben gewerkt als allrounder besloot ik de buitendienst in te gaan. Er ging een wereld voor me open en reisde veel door (Noord) Nederland. Mijn basis was op dat moment instabiel en doordat ik veel alleen op pad was, voelde ik me ongelukkig. Ik besloot om na een periode van 3 maand rust een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik ging aan de slag als verzekeringsadviseur. Ik kon weer nieuwe dingen leren en het stukje klantcontact, daar werd ik Γ©norm blij van! Het van dienst kunnen zijn. In dit wereldje ben ik bijna 8 jaar werkzaam geweest…

Vandaag de dag

Ben ik 34, woonachtig in Hoogeveen (Drenthe) samen met mijn partner. We hebben 3 prachtige kinderen. Op dit moment werk ik 10 uur per week bij Holland&Barret waar de slogan is; Leef met de kracht van de natuur. Deze baan sluit mooi aan bij mijn holistische missie en visie. Verder ga ik AAN van Human Design, 1:1 coaching en co-creaties. Dat is wat me vandaag de dag vooral bezig houdt.Β Veel mooie dingen waar ik erg dankbaar voor ben.Β 

Het moederschap i.c.m. relatie

Nooit had ik het verlangen om moeder te worden. Tot ik mijn huidige partner tegen kwam en voelde; Met hem durf ik dit avontuur aan. IntuΓ―tief wist ik dat dit met hem de bedoeling was. Een rustige en stabiele jongeman.

Een aantal jaar na de geboorte van de tweede, liep onze relatie moeizaam. We zaten in een sleur. ZoΒ΄n vicieuze cirkel. Mijn strategie was; lekker veel de deur uit, vluchten. Ik leefde een zogeheten dubbelleven. Thuis praatten we alleen over praktische zaken en nauwelijks tot niet over gevoel. Hoe moest dit ΓΌberhaupt? We leefden langs elkaar…

Overgave

Tot ik plots zwanger bleek van een derde wonder. Theoretisch was dit onmogelijk. Mijn wereld stond op zΒ΄n kop. Hier was ik totaal niet op berekend en klaar voor. De relatie liep niet lekker en een zwangerschap en bevalling heeft simpelweg impact op het fysieke, emotionele en mentale stuk. Ik kon niet anders dan in de overgave gaan, alwetend dat de baby in de buik ook aanvoelt hoe ik er in sta.

Ten tijde van deze zwangerschap werd mijn contract met een wederzijdse goedkeuring ontbonden. Hoogzwanger een nieuwe job in de verzekeringswereld gevonden ¨wat een opluchting¨. Eva werd geboren en vanaf het moment dat zij op mijn buik werd gelegd voelde ik een diepe connectie, een herkenning. Het ¨lijntje¨ wat ik als kind ooit had met het grotere geheel dat leek terug te zijn. Eva voelde als onze verbinder.

Na mijn verlof ging ik met lood in mijn schoenen naar de nieuwe werkgever. Ik was er mentaal nog niet aan toe om alweer te gaan werken en na 2 week werken kon ik niet meer. Alles in mij blokkeerde. Ik kon alleen maar huilen en diep van binnen wist ik dat ik me moest overgeven. Het vechten, vluchten, verstijven was voorbij. De zuiverheid binnen dit bedrijf, kon ik niet aan. Op dat moment was ik niet eerlijk, naar mezelf en naar mijn omgeving.

Ik moest stoppen.

Stoppen met overleven!

Na een paar maand ziektewet kwam ik bij het UWV in de sollicitatiemodus terecht en had ik de tijd en energie om te ontdekken wie ik nou eigenlijk ben voorbij alles wie ik denk te moeten zijn. En wat nou Γ©cht aansluit. Een holistische leefstijl coach opleiding kwam voorbij en ik voelde meteen; Wauw! Dit is precies hoe ik naar de wereld kijk. (Lees hier meer over de holistische visie). Ik voelde de roep en ben in dit 2 jarige avontuur gestapt. Verder heb ik de volgende cursussen en opleidingen gevolgd de afgelopen 3 jaar, mocht je hier geΓ―nteresseerd in zijn.

Van overleven naar leven

Een kijk in de spiegel. Mezelf onder ogen komen. Van hard en destructief werd ik steeds zachter en lief(er). Ik pelde meer en meer laagjes af. Een jas aan overtuigingen en beschermingsmechanismen gingen uit. In mijn gedrag merkte ik positieve veranderingen en voelde meer lichtheid. Dat wat ik jarenlang met me meesleurde liet ik beetje bij beetje los. Niet alles, sommige dingen blijven in mΒ΄n rugzak. Ik kies er tegenwoordig bewust voor wat ik wel en niet met me mee draag. Inmiddels weet ik, ik heb een keuze. Ik heb mezelf een nieuwe KHANS gegeven. Daarvoor ben ik mezelf dankbaar, het grootste cadeau wat ik ooit aan mezelf heb gegeven,

Leven….

& dat is, wat ik jou ook gun!

Liefs, Jarka