Human Design

Misschien heb je er al eens van gehoord?

Hieronder zie je mijn blauwdruk. Nu denk je misschien? En wat kan ik hier nu mee? Ja, het is wel even een studie om te begrijpen wat zoΒ΄n chart jou nu verteld…

Human Design is een tool voor zelfonderzoek. Een Human Design chart geeft aan de hand van jouw geboortedatum, -tijd en -plaats inzicht in jouw blauwdruk als mens. Jouw krachten, valkuilen en levensmissie.

Human Design kan jou helpen om te ontdekken wat jou uniek maakt en wat het beste bij je past op allerlei verschillende gebieden in je leven. Het is een systeem dat verschillende oude wijsheden en moderne wetenschap bij elkaar brengt.

Hoe gaat iemand om met energie, hoe is de uitwisseling tussen een persoon en de rest van de wereld? Het wordt ook wel de β€˜science of differentiation’ genoemd. Wat zoveel betekent als; we zijn allemaal anders en dat is juist precies goed. Het beschrijft de energie uitwisseling die we met elkaar en met de wereld hebben. En om die te kunnen hebben, hebben we elkaar allemaal nodig. Iedereen heeft een uniek stukje van de puzzel en we vullen elkaar dus aan. Als iedereen volgens zijn eigen unieke Human Design leeft, dan is de hele wereld in harmonie.

Om daar te komen, kun je alleen met jezelf aan de slag. Hoe meer jij in je design leeft, hoe fijner het leven voor jou stroomt. Nu bestaat er natuurlijk geen volledige harmonie. Althans, dat is niet wat ik geloof. Wat ik wel geloof is dat hoe meer we onszelf leren kennen en doen wat de bedoeling is, hoe gelukkiger we ons voelen en hoe meer het stroomt. Dat maakt dat ik zelf zo enthousiast wordt van Human Design.

Zelf ben ik hier nu zoΒ΄n 3 jaar bekend mee en stapje voor stapje is dit steeds meer geΓ―ntegreerd in mijn leven. Van bijvoorbeeld keuzes maken vanuit mijn raadgever (intuΓ―tie) mijn onderbuik. Als het volgen van mijn eigen levensmissie wat verband houdt met het grotere geheel overzien. De holistische visie en alles vanuit het grotere plaatje bekijken. Maar ook heb ik hier het inzicht uitgehaald dat ik van nature geen emotioneel persoon ben maar als een spons eenvoudig emoties van anderen over kan nemen. Tot een inzicht dat ik een Generator energie heb, een zogeheten dieselmotor met een open en stralende energie. Het is voor mij fijn om me vooral te focussen op 1 project tegelijk en niet van alles tegelijk.

In het leven worden we flink geconditioneerd – beΓ―nvloed door onze omgeving, dat het de vraag is in hoeverre we (nog) onszelf zijn. Al vroeg worden we veel in ons hoofd gezet op school, waardoor het intuΓ―tieve stuk in onszelf, zoals kinderen dat nog zo mooi kunnen, al gauw afleren.
Aanpassen aan systemen, het liefst allemaal binnen een hokje passen en gelijk zijn.

Leef jij jouw eigen leven? Of leef jij een leven omdat een ander het zo van jou verwacht?

Als je nou zelf nieuwsgierig bent geworden kun je hier jouw chart opvragen. Dit vind ik zelf een hele prettige website.

HELP hoe kan ik hier mee aan de slag?

Als je van nature onderzoekend bent kun je zelf best een eind komen. Ook kan je op internet genoeg informatie vinden of een basis cursus volgen. Mocht je dit teveel gedoe vinden;

Op aanvraag bied ik nog losse readings aan. Je ontvangt dan van mij een persoonlijk audiobericht incl. PDF bestand van ca. 10 paginaΒ΄s. Ook is Human Design een onderdeel van de KHANS methode die ik gebruik bij de trajecten. Dan neem ik zeker jouw blauwdruk hierin mee en sinds kort biedt ik workshops aan, waar ik jou in zowel de basis als het vervolg van Human Design mee kan nemen.

Staat er op dit moment niet tussen wat jij nodig bent? Stuur me dan gerust een mail om te kijken of we elkaar kunnen helpen.

Volhouden?